Knihovna otevírá výdejní okénka

23.11.2020


DOVOLUJEME SI Vás informovat, že od pondělí 23.11.2020. Knihovna otevírá výdejní okénka pro Vaše předem připravené objednávky a rezervace dokumentů, jak jí to umožňuje aktuální vládní rozhodnutí. Máme dokonalou zásobu dobrodružství pro každého. – nové knihy zapůjčené z Kostelce nad Orlicí.

 

Když se minulý týden vyhlašovala přísnější opatření, která znamenala uzavření většiny obchodů, nezaznělo, zda se týkají také knihoven. Ty se pak musely dodatečně dotazovat na ministerstvu kultury, které jim potvrdilo, že knihovny patří mezi „maloobchodní prodej“, a tudíž jsou uzavřené. Nemohou navíc otevřít ani výdejní okénko, jako to dělají knihkupectví po vzoru restaurací.

 

Knihovny se dozvěděly o svém uzavření až od Národní knihovny, která se musela dotazovat ministerstva kultury. Na svých stránkách Národní knihovna píše: „U zákazu maloobchodního prodeje a služeb od 22. 10. 2020 do 3. 11. 2020 nejsou v opatření knihovny explicitně jmenovány, ale ministerstvo kultury následně potvrdilo, že zákaz provozu se vztahuje i na knihovny.“