Dáme knihu!

29.11.2021


Jak podpořit probíhající kampaň „Čtenářství„? Třeba darovanou knihou.

Svaz českých knihkupců a nakladatelů otevřel od 1. června 2021 nové webové stránky dameknihu.cz. Projektem dárkové knižní poukázky Dámeknihu.cz SČKN připomíná, že čtení je atraktivní způsob trávení volného času a knihy jsou dárkem, který vždycky potěší. Pestrý výběr hotových poukázek na knihy s volitelnou hodnotou je na www.dameknihu.cz rozšířen o možnost kreativní tvorby poukázky s vlastním textem i obrázkem.

 

A což takhle dát si knihu? Vyzkoušejte si www.dameknihu.cz, láká Svaz českých knihkupců a nakladatelů

Svaz českých knihkupců a nakladatelů přichází s novinkou. V úterý 1. června 2021 se otevírají webové stránky dameknihu.cz, jež pomohou všem, kdo hledají ten nejlepší knižní dárek. Dárek, který bude osobní a přesně na míru. Dárek, kterým potěšíte a při jehož výběru se nespletete. Darujete totiž knížky, které si obdarovaný sám vybere.

Projektem dárkové knižní poukázky Dámeknihu.cz SČKN připomíná, že čtení je atraktivní způsob trávení volného času a knihy jsou dárkem, který vždycky potěší. Pestrý výběr hotových poukázek na knihy s volitelnou hodnotou je na www.dameknihu.cz rozšířen o možnost kreativní tvorby poukázky s vlastním textem i obrázkem.

O vizuální stránku Dámeknihu.cz se postaral výtvarník Jan Augusta, který navrhl hotové poukázky i spoustu nápaditých grafických motivů, jež lze využít při tvorbě vlastního originálu.

Dárkovou knižní poukázku je možné zakoupit a věnovat v elektronické verzi nebo ji lze v papírovém provedení a třeba i v dárkovém balení nechat obdarovanému doručit až domů.

Ambasadorem projektu Dámeknihu.cz se stal člen Činohry Národního divadla, herec a muzikant Igor Orozovič, který má ke knihám velmi blízko. „Nic vám nedá víc než dobrá knížka. Takže neexistuje lepší dárek. Ale vybrat ji, to bývá peklo. Některé knihy dostanete třikrát a ty, po kterých toužíte, si stejně pak jdete koupit sami. Nápad univerzálních poukázek mi přijde revoluční! Usnadní práci dárci a obdarovaný si užije dobrodružství při vybírání.  A dá se to i nakombinovat. Koupíte konkrétní knihu a jako záložku poukázku na další.“ říká ambasador projektu Dámeknihu.cz, herec a muzikant Igor Orozovič.

Poukázku je možné uplatnit v partnerských knihkupectvích po celé České republice 12 měsíců od zakoupení. Po dlouhé době jsou knihkupectví konečně opět přístupná veřejnosti. Dárková poukázka tak může být dobrým důvodem, proč některé z nich navštívit.

Poukázky mohou sloužit také jako benefit ve firmách, školách či neziskových organizacích a úřadech. Dámeknihu.cz je projekt podpory knižní kultury pro 21. století.

O Svazu českých knihkupců a nakladatelů

Svaz českých knihkupců a nakladatelů (SČKN) je profesní organizace knihkupců a nakladatelů, jejímž cílem je hájit společné zájmy nakladatelů, distributorů knih a knihkupců. SČKN vydává čtrnáctideník Knižní novinky
s bibliografickou přílohou, která je nejúplnějším a nejrozsáhlejším soupisem tohoto druhu v ČR. Svaz je také pořadatelem mezinárodního knižního veletrhu Svět knihy a uděluje literární Cenu Jiřího Ortena. Každý rok také publikuje Zprávu o českém knižním trhu a vydává katalog Nejlepší knihy dětem.

                                                                                                 Kontakty

Oficiální web: www.dameknihu.cz

Facebook: www.facebook.com/dameknihucz

SČKN, Mgr. Marcela Turečková, +420 604 200 597, tureckova@sckn.cz, www.sckn.cz

Mediální servis: MgA. Vladana Brouková, +420 605 901 336, vladana.broukova@gmail.com