Přehled činností a vyrábění v knihovně pondělky od 15.00 hod do 16.30 hod.

19.02.2020


ze zpravodaje:

Sotva začaly letní prázdniny, máme na dosah ruky Vánoce. V knihovně se nám vystřídaly nové knihy, jak v podobě nového nákupu, kde jsem se snažila sehnat tituly požadované školáky, tak i doporučené knihy z Kostelce nad Orlicí v podobě výměnných souborů. Hitem dětské literatury je PAX - první knižní série detektivních románů pro mladé čtenáře od skandinávské autorky Asy Larssonové. Z Kostelce máme všech 10 dílů. Do oblíbených sérijních fantasy literárních románů patří 1. série Spirit Animals  a 2. série Spirit Animals  – Fall of the Beasts (Duchovní zvířata - Soumrak strážců) od skupiny několika autorů v čele s americkým autorem Brandonem Mullem. K půjčení máme po 7 dílech od každé série. Autorky Cassandra Clareová, Holly Blacková se pustily do dobrodružných románů. V seriálovém vydání Magisterium se staly oblíbenými výpůjčkami u žáků prvního stupně.  Dospělí čtenáři si rádi vypůjčují zfilmovaná díla dánského autora Jussia Adlera Olsena v sedmi sériích, které budeme mít do jara k mání (Žena v kleci, Zabijáci, Vzkaz v lahvi, Složka 64, Marco, Nesmírný a Selfies).

 

        Na vyrábění se mi sešla stejná parta chlapců jako v loňském roce. Chlapce nechávám dělat papírové modely, ke kterým mě hned v září přemluvili. Sami si vyberou, co chtějí v následujícím období lepit. Hromadně jsme psali Ježíškovi a zdobili jsme knihovnu podzimní výzdobou. Do party nám přibyly dvě dívenky, které rády pracují s látkou a vlnou. Osvědčilo se mi obrázkem přiblížit výrobek, aby si dokázaly představit výsledek jejich snažení. Děvčata mají fantazii a tím vznikají originální díla. Od září se scházíme ve stejném čase od 15:00 – 16:30 hod. První vyrábění bylo opět z kaštanů, pak jsme dělali houby, strašidlo, sovičky, deštníky z chlupatých drátků, mikuláše z bambulí, masky čertů. Jsem šťastná, když děti mají radost ze své činnosti a mají co ukázat i doma.

 

        Přeji Vám všem čtenářům krásné prožití vánočních svátků a do nového roku 2020 hodně zdraví, štěstí, spokojenosti a zejména mnoho pěkných čtenářských zážitků.