Návštěva muzea panenek - večer her a soutěží při Noci s Andersenem

19.02.2020


ze zpravodaje:

V lednu si děti hrály společenské hry a dodělávaly vystřihovánky akvária. V únoru, stejně jako po celý školní rok, stále lepily zvířecí tematiku - kočku, psa, sovu, medvěda .

Na Velikonoce vyrobily kohoutka z proložek, velikonoční vajíčka z balónků, pomlázky, čarodějnice. Dvě děti se po této změně vyrábění dohodly, že je lepení nebaví a pokračují ve vyrábění. V květnu již všichni malovali na dřevo a zkoušeli jsme ubrouskovou techniku.

 

29.3.201. proběhla Noc s Andersenem. Poprvé jsme nečetli žádnou knihu. Udělali jsme si večer her a soutěží. Po setkání děti vybarvily želvy z odlitků ze sádry, které následně měly posloužit ke hře Želví závody.  Před večeří šly děti navštívit výstavu hraček paní Pleslové. Viděly pokojíčky, kočárky, panenky, autíčka, se kterými si mohli hrát i jejich rodiče, babičky i prababičky, když byli v jejich letech. Nejobdivovanější byl funkční kolotoč ze špulek od nití a postavičky z večerníčků. Dívkám se z výstavy moc nechtělo. Zato chlapci prožívali cestu za tmy s baterkami za větší dobrodružství. Po návratu do knihovny jsme snědli těstoviny a šli do horní zasedací místnosti hrát hry Želví závody. Následovala další hra „Plný kurník“. Vítězem se stal Leošek, který první naplnil kurník slepicemi, protože měl štěstí, že ho nenavštívila liška. Výhra nebyla jednoduchá. Nejdříve se musela získat vajíčka a kuřata. Směnou se získal kohout, aby ochránil kurník před liškou a slepice. Poté jsme si hráli hru „Na trhu v Bezi-Bezo“, „2 v 1 městečko“ na motivy televizní hry Partička. Vysoce vtipná hra byla „Co bys dělal, kdyby …“, „Zmrzlé ruce“, „Básničky“. „Máš minutu!“ s provedením úkolů pomocí morseovky. Čas nám hodně rychle utekl a nezbyl čas na oblíbenou diskotéku. Šli jsme si provést dentální hygienu a oblékli pyžamka a provedli si v knihovně pyžamovou hledačku vajíček. V tomto roce se věnujeme výrobě složitých papírových modelů, které Vám předvedeme o letních prázdninách v knihovně. Výroba některých trvala i více hodin. Časově nejnáročnější byla sova. Vloni zaplavily prostory knihovny papírové modely nejrůznějších velikostí a druhů, především zvířat.

 

Celé prázdniny jste si mohli prohlédnout díla žáků základní školy. Pro velký úspěch jsem se rozhodla i letos vystavit nové modely našich žáků v otvírací době knihovny.

Celé léto budou k dispozici oblíbené dobrodružné knihy ze série PAX (9 dílů) četba pro mladé čtenáře. Zpět do Kostelecké knihovny budou vráceny až v září nebo v říjnu podle zájmu čtenářů. 10-tý díl bude k dispozici na podzim. Přeji všem pohodové prázdniny plné zážitků, radosti a smíchu. Těším se na Vás v novém školním roce, až se vrátíte plni prázdninových dojmů.

Za knihovnu Pavlína Pleslová

 

Po telefonické domluvě (Tel. 777 571 326) je možné shlédnout sbírku hraček paní Aleny Pleslové.