Ze zpravodaje 4/2008

18.05.2020


Dne 15.10.2008 byly vráceny tři soubory půjčené z Kostelce nad Orlicí. Protože nebyly vráceny všechny knihy, chtěla jsem touto cestou požádat čtenáře o navrácení knih. Tentýž den se zapůjčilo dalších 50 nových knih.

Ve středu 29. 10. 2008 proběhla autogramiáda s Josefem Lukáškem. Paní Jarmila Haldová se omluvila. Při této autogramiádě se četla pohádka z knihy Korunka princezny Kačenky. Čtení zakončilo odpovídáním zvídavým čtenářům jak se stát spisovatelem, jak spisovatel zjistí, že už je spisovatel, kde je vlastně ten začátek zrodu knihy, a podobně.  Pan Lukášek je nejen dobrý spisovatel, ale také i dobrý vypravěč a bylo co poslouchat do pozdních hodin.

Každé pondělí v knihovně vyrábíme v čase od 14.00 do 15.30 hod. Na podzim jsme vyrobili dekoračního látkového draka, vystřihovali z papíru 3D zvířátka, čertovské masky, aranžovali z přírodnin a kaštanů. Zhotovili jsme kouzelnickou čepici a hůlku, čarovali jsme a stali se mágem. Zajímavá byla i stolní hra, která nás  pobavila. K výrobě a hraní nás inspirují požadavky dětí a časopis Pojď si hrát. V lednu zhotovíme koule a zkusíme si vyrobit hvězdičku z korálků. Další činnosti se budou odvíjet podle námětů dětí.

Opět jsme se zapojili do projektu Celé Česko čte dětem. Čtení probíhá v knihovně jednou měsíčně  od 16.00 - 17.00hod. a čteme knihu  „Verunka a kokosový dědek“ napsal Štorch.

Krásné a v pohodě prožité vánoce v příštím roce.

Za knihovnu Pavlína Plesová