Noc s Andersenem bude letos opět u vás doma!

05.05.2021


Noc s Andersenem – v knihovnách po celém Česku, původně plánovaná na 27. 3., se podle organizátorů neuskutečnila ani v uvažovaném náhradním květnovém termínu.

 

Již vytiskly časopis Krajánek, uskutečnil soutěž připravenou na plánovanou NsA. Slosování proběhlo v původním termínu NsA, tj. 26. 3. 2021. (viz také náš blog: https://www.krajanekvesvete.cz/souteze/ctenarsky-zaznam-24-3-2021/).

 

Stanovili jsme si vlastní termín pátek 9. 4. 2021 na domácí čtení a vyrábění:

Hlavním tématem bylo 80. výročí Záhady hlavolamu, ale také hlavolamy celkově. Pro mladší děti jsme měli čtení pohádek od Františka Hrubína, Václava Čtvrtka a Radka Pilaře. Nezapomněli jsme připomenout a věnovat se vyrábění z časopisu Mateřídouška, který tento rok oslavil 75. narozeniny. I letos opět nebudeme spát v knihovně, ale všude tam, kde se  s dětmi budete chtít zapojit. Těšit se můžete na živé vysílání z knihovny, čtení, kvízy, hádanky, hry a soutěže i pohybové aktivity.

  • Přihlaste se pomocí formuláře a buďte u toho s námi.
  • Doma si společně s dětmi postavte „čtenářské doupě“. Místo, kde si budete společně večer číst a povídat.
  • Připravte si nějaké dobré občerstvení.
  • Pokud budete chtít s námi vyrábět zajíčka, připravte si doma pro každé dítě: starou ponožku, stužku nebo provázek, gumičku, rýži nebo jiný materiál na výplň, něco na očička (knoflík např.), tavnou pistoli nebo jehlu a nit, nůžky.

Zapojit se můžete, i když třeba nechcete být on-line a sdílet s námi to, co zrovna děláte. I tak budeme moc rádi, když budete spolu a strávíte čas s dětmi, knížkami a čtením.